De Roze Beurs behoort tot de oudste cafés van Leiden. De oudste documenten van het Café stammen uit 1636 waarbij het vroeger diende als een uitzendbureau om schepen te vullen en te legen. In de kroeg werden de loonzakjes uitgedeeld aan het personeel, welke het geld grotendeels gebruikte om er direct jenever van te kopen. De jenever werd geleverd vanuit de Langegracht, waar tegenwoordig het COC Leiden gevestigd zit.

Sinds 2002 is het café omgedoopt tot Gay Café. Als ruim 16 jaar is het “de” plek voor de Leidsche LHBT’er om er een borrel te drinken, dansje te doen of een bordspelletje te spelen.

Gay Café De Roze Beurs heeft een groot bestaansrecht gekregen in de stad. Zo doet het jaarlijks mee met de alom bekende Peurbakkentocht tijdens de Lakenfeesten in Leiden.

De grote evenementen van het Café zijn o.a. Het jaarlijkse songfestival, waar heel de stad uitloopt naar het café om gezamenlijk commentaar te geven op de inzendingen van alle landen.

Daarnaast is er natuurlijk tijdens de 2/3 Oktoberfeesten traditiegetrouw een grote tent aanwezig met een ware miss verkiezing.

Tussen de evenementen door is de kroeg vooral op vrijdag en zaterdag een feest café. Kom gerust eens langs. Het café is er voor iedereen!

Iedereen moet zich veilig en op zijn gemak voelen

Categorieën: informatie